Ενότητα 1: Βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες
Η ενότητα αποτελεί μέρος του προγράμματος κατάρτισης DigEnYou, το οποίο έχει ως στόχο να παρέχει στους νέους επιχειρηματίες βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες. Το πρόγραμμα σπουδών που αναπτύχθηκε από τη Hafelekar προετοιμάζεται για νέους με στόχο την προώθηση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Η πρώτη ενότητα, «Βασικές δεξιότητες επιχειρηματικότητας», καλύπτει θέματα όπως η επιχειρηματική μοντελοποίηση, η έρευνα και η ανάλυση της αγοράς, η παραγωγή ιδεών και η καινοτομία. Στόχος του εγγράφου είναι να παρέχει στους νέους επιχειρηματίες τις δεξιότητες για τη δόμηση επιχειρηματικών ιδεών, τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς και την εφαρμογή τεχνικών καινοτόμου σκέψης.
Ενότητα 2: Ψηφιακές ικανότητες για την επιχειρηματικότητα
Αυτή η ενότητα που εκπονήθηκε από την Mozaik αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών DigEnYou και συγκεκριμένα περιλαμβάνει την ενότητα 2 με τίτλο «Ψηφιακές δεξιότητες για την επιχειρηματικότητα». Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους νέους επιχειρηματίες με τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζονται οι σύγχρονες επιχειρήσεις. Η ενότητα για τους νέους στοχεύει στην αύξηση του ψηφιακού τους αλφαβητισμού, στη βελτίωση της κατανόησης της τεχνολογίας για ψηφιακές επιχειρήσεις και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων δημιουργικής σκέψης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους νέους να αντιμετωπίσουν τις ψηφιακές προκλήσεις, να προωθήσουν την καινοτομία και να τους ενδυναμώσει ώστε να γίνουν επιτυχημένοι ψηφιακοί επιχειρηματίες σε ένα εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.
Ενότητα 3: Αντίληψη της αγοράς και επιχειρηματικό πνεύμα
Αυτή η ενότητα που εκπονήθηκε από την İŞKUR αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών DigEnYou και συγκεκριμένα περιλαμβάνει την ενότητα 3 με τίτλο «Ενημέρωση για την αγορά και επιχειρηματική ευφυΐα». Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την κατανόηση των νέων επιχειρηματιών σχετικά με τη δυναμική της αγοράς και την επιχειρηματική ευφυΐα. Στόχος της είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των νέων επιχειρηματιών στην αγορά, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη συμμόρφωση με τον GDPR, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις στρατηγικές μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται οι νέοι να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να παρακολουθούν τις τάσεις της αγοράς, να δημιουργούν επιτυχημένες διαδικτυακές επιχειρήσεις και να εφαρμόζουν αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ, προωθώντας τελικά την καινοτομία και την επιχειρηματική οξυδέρκεια στην ψηφιακή εποχή.
Ενότητα 4: Εγκάρσιες δεξιότητες που οδηγούν στην επιτυχία
Αυτή η ενότητα, που εκπονήθηκε από το AKEP, αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών DigEnYou και επικεντρώνεται στην Ενότητα 4 με τίτλο «Διασταυρούμενες δεξιότητες για επιτυχία». Στόχος της είναι να εφοδιάσει τους νέους ενήλικες στην ΕΕ με βασικές δεξιότητες και στάσεις που είναι κρίσιμες για την επιτυχία στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα. Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για τους νέους ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες διαδικτυακής επικοινωνίας, ηγεσίας, ομαδικής εργασίας, δια βίου μάθησης, ευαισθητοποίησης σε θέματα τάσεων και παρουσίασης. Στόχος είναι να εφοδιάσει τους νέους με ένα ολιστικό σύνολο εγκάρσιων δεξιοτήτων που θα τους υποστηρίξουν να προσαρμοστούν, να καινοτομήσουν και να επιτύχουν στο περιβάλλον της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.
Ενότητα 5: Συμμετοχική χρηματοδότηση, βιωσιμότητα και κοινωνική ευθύνη
Αυτή η ενότητα του Yengec αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών DigEnYou και επικεντρώνεται στην ενότητα 5 με τίτλο «Crowdsourcing, βιωσιμότητα και κοινωνική ευθύνη». Στόχος της είναι να εφοδιάσει τους νέους εκπαιδευόμενους στην ΕΕ με τις απαραίτητες δεξιότητες για τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης μέσω του crowdfunding και της αποτελεσματικής οικονομικής διαχείρισης. Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για νέους και έχει ως στόχο να διδάξει διάφορες μεθόδους χρηματοδότησης από το πλήθος, χρηματοοικονομική διαχείριση για τη βιωσιμότητα και δικτύωση. Στόχος της είναι να βοηθήσει τους νέους επιχειρηματίες να συγκεντρώσουν κεφάλαια, να διαχειριστούν τα οικονομικά με βιώσιμο τρόπο και να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό δίκτυο για να εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του εγχειρήματός τους.