Διεκδικήστε το μέλλον σας σήμερα
Το έργο Digenyou έχει διάφορους στόχους, όπως η αύξηση της πρόσβασης σε μαθήματα ηλεκτρονικής μάθησης, η ενθάρρυνση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας μεταξύ των νέων, η προώθηση της κοινωνικής ένταξης, η βελτίωση της πρόσβασης στο επαγγελματικό περιβάλλον και η ενίσχυση του ρόλου των οργανισμών κατάρτισης, των κοινωνικών λειτουργών και των συμβούλων σταδιοδρομίας που εργάζονται με νέους που αναζητούν εργασία. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών ενώσεων, στην αντιμετώπιση των διαφορών στις ανάγκες των νέων που αναζητούν εργασία, στην ενθάρρυνση της καινοτομίας στις μεθόδους και τα εργαλεία κατάρτισης και στην ενίσχυση του ψηφιακού αλφαβητισμού και της επιχειρηματικότητας ως απάντηση στις περιορισμένες ευκαιρίες της αγοράς εργασίας.
Οι στόχοι αυτοί συνάδουν με έναν ευρύτερο σκοπό προώθησης της δια βίου μάθησης και του εξοπλισμού των ανθρώπων για την ψηφιακή εποχή. Ακολουθούν ορισμένες μέθοδοι ή τεχνικές για την επίτευξη αυτών των στόχων στο έργο Digenyou.
- Ανάπτυξη φιλικών προς το χρήστη πλατφορμών ηλεκτρονικής μάθησης με διαφοροποιημένο υλικό για να εξυπηρετούνται διάφορα στυλ μάθησης.
- Για να επιτραπεί η πρόσβαση σε ένα ευρύτερο κοινό, διασφάλιση της συμβατότητας με διάφορες συσκευές και ταχύτητες διαδικτύου.
- Ο σχεδιασμός προγραμμάτων σπουδών χωρίς αποκλεισμούς περιλαμβάνει τη δημιουργία ενοτήτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των υποεκπροσωπούμενων ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη το διαφορετικό υπόβαθρο και τις μαθησιακές τους προτιμήσεις με παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο και πρακτικές εφαρμογές για την αύξηση της συνάφειας και της δέσμευσης.
- Συνεργασία με βιομηχανίες και φορείς της αγοράς εργασίας για την ενθάρρυνση της συνεργασίας με επιχειρήσεις και κλάδους για την παροχή γνώσεων σχετικά με την τρέχουσα αγορά εργασίας και την πρακτική εμπειρία μέσω της έκτασης του έργου.
Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği
Η Mozaik είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010 στη Σαμψούντα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας. Οι στόχοι της ίδρυσής της είναι να δώσει τη δυνατότητα σε μειονεκτούσες ομάδες που ζουν στην τοπική περιοχή να ενταχθούν σε πολιτιστικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς τομείς και να προωθήσει τις σχέσεις μεταξύ των μειονεκτουσών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία, των μεταναστών και των προσφύγων και άλλων ομάδων από την τοπική και περιφερειακή περιοχή. Η ομάδα-στόχος που συμμετέχει στις δραστηριότητές μας (τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς πρωτοβουλίες/έργα) αποτελείται από εκείνους που δεν έχουν κανένα πρότυπο για να μπορούν να αναγνωρίσουν επαγγελματικές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες και χρειάζονται προσανατολισμό για να επιτύχουν στην εκπαιδευτική και επαγγελματική ζωή εξαλείφοντας τα εμπόδια σε διάφορους τομείς που εμποδίζουν την ένταξή τους στην κοινωνία. Στόχος της οργάνωσής μας είναι να αναπτύξουμε νέους καινοτόμους πόρους με/για τους οποίους θα μπορέσει η ομάδα-στόχος στην οποία εργαζόμαστε να ενισχύσει τις ικανότητες και τις δεξιότητές της για καλύτερες επαγγελματικές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, προσφέρουμε διάφορα μαθήματα, εκπαιδεύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων που χρειάζονται συγκεκριμένο προσανατολισμό και βοήθεια.
Επιπλέον, η Mozaik πιστοποιήθηκε στην ESC ως οργανισμός αποστολής, φιλοξενίας και συντονισμού το 2011 και είμαστε σημείο επαφής του Eurodesk Τουρκίας για 1 έτος. Ως σημείο επαφής του Eurodesk, προσφέρουμε ορισμένες υπηρεσίες προκειμένου να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τις ευρωπαϊκές ευκαιρίες στους τομείς της εκπαίδευσης και της νεολαίας για τους νέους και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές δραστηριότητες, οι υπηρεσίες αυτές συνίστανται στη διοργάνωση εκπαιδεύσεων και υπηρεσιών υποστήριξης, στη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και άλλων δραστηριοτήτων, στην εκτύπωση και διανομή πηγών και στη διάδοση πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση».
Η Mozaik ενσωματώνει:
- Το προσωπικό το οποίο διαθέτει ευρεία εμπειρία σε έργα που απευθύνονται σε μειονεκτούντες νέους,
- Εθελοντές από διάφορους τομείς (εκπαίδευση, κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ.) της τοπικής περιοχής,
- Εθελοντές της ΟΚΕ που έχουν κοινό ενδιαφέρον και κίνητρο να εμπλακούν στον στρατηγικό σχεδιασμό του Mozaik.
Στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού, συνεργαζόμαστε επίσης με ΜΚΟ, δημόσιους φορείς (δήμους, κυβερνητικές αρχές, συμβουλευτικό και ερευνητικό κέντρο, κέντρο δημόσιας εκπαίδευσης κ.λπ.), εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές εταιρείες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να επιτύχουμε τους οργανωτικούς μας στόχους με καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αυξάνοντας την προβολή της οργανωτικής μας αποστολής και του οράματός μας και εξασφαλίζοντας πρότυπα ποιότητας στα έργα. Μέσω της ανάπτυξης/επιδίωξης ισχυρής συνεργασίας με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς και των καινοτόμων προσεγγίσεων στα έργα μας, μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή της κοινωνίας στα εμπόδια και τα προβλήματα των μειονεκτουσών ομάδων και να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για τη λήψη προληπτικών και μόνιμων λύσεων.
Hafelekar Unternehmensberatung Schober GmbH
Η Hafelekar (HAF) ιδρύθηκε το 2001. Η Hafelekar συνδυάζει τεχνογνωσία στις διοικητικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές επιστήμες. Οι πελάτες της είναι επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί καθώς και πελάτες του δημόσιου τομέα. Η Hafelekar δραστηριοποιείται κυρίως στους ακόλουθους επιχειρηματικούς τομείς: Συμβουλευτική, Έρευνα, Μελέτες, Έρευνες, Αξιολόγηση, Επικύρωση της άτυπης και μη τυπικής μάθησης, Ανάπτυξη μοντέλων κατάρτισης (ΤΠΕ), Σχεδιασμός προγραμμάτων σπουδών, Ανάλυση των εκπαιδευτικών αναγκών, Επαγγελματικός προσανατολισμός, Επαγγελματικός προσανατολισμός, Διαχείριση διαδικασιών, Έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ. Υπάρχει στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ (Τμήμα Οργάνωσης Γνώσης) στον τομέα της ποιοτικής κοινωνικής έρευνας. Η Hafelekar συνεργάζεται επίσης με άλλα εφαρμοσμένα πανεπιστήμια στην Αυστρία. Επιπλέον, η Hafelekar είναι ενταγμένη σε ένα πυκνό δίκτυο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και συναφών ιδρυμάτων και φορέων. Η Hafelekar έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή ψηφιακών μέσων, σε λύσεις εξ αποστάσεως και μικτής μάθησης, καθώς διαθέτουμε παιδαγωγική εμπειρία υψηλού επιπέδου και συνεργαστήκαμε σε διάφορα έργα ανάπτυξης διαφορετικών συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης. Η Hafelekar έχει μια πολύ ευέλικτη οργάνωση με μια βασική ομάδα 4 εργαζομένων (διαχειριστές έργων), μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους μερικής απασχόλησης και περίπου 10 έως 15 ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται σε διάφορα έργα. Στο πλαίσιο του ομίλου μας εκπαιδεύουμε περίπου 100 στελέχη και περίπου 50 επαγγελματίες εκπαιδευτές ετησίως- σε συνεργασία με εφαρμοσμένα πανεπιστήμια στην Αυστρία εκπαιδεύουμε άλλους 100 φοιτητές.
Academy of Entrepreneurship Astiki Etaireia
Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (AKEP) είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με καινοτόμο και αυθεντικό χαρακτήρα, που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας ως πρώτη προτεραιότητά του. Ιδρύθηκε το 2007 από τον ιστορικό Εκπαιδευτικό Σύλλογο Αθηνών «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».
Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα υγιέστερο επιχειρηματικό περιβάλλον σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να υποστηρίξει τους νέους που επιθυμούν να κάνουν πραγματικότητα τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες. Κύριος στόχος της ΑΚΕΠ είναι η καλλιέργεια της απαραίτητης επιχειρηματικής στάσης και η μεταφορά των απαραίτητων γνώσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που σχετίζονται με τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Για το λόγο αυτό, η ΑΚΕΠ είναι ένας από τους ενδιάμεσους οργανισμούς στην Ελλάδα για το πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs από το 2012. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διασυνοριακών ανταλλαγών που δίνει την ευκαιρία σε νέους ή επίδοξους επιχειρηματίες να μάθουν από έμπειρους που λειτουργούν μικρές επιχειρήσεις σε άλλες συμμετέχουσες χώρες, από το 2009. Ο ρόλος της ΑΚΕΠ είναι να διευκολύνει την εμπειρία μη τυπικής επιχειρηματικής μάθησης των Ελλήνων επιχειρηματιών σε όλη την Ευρώπη και να συνδέει έμπειρους επιχειρηματίες υποδοχής με νέους ή επίδοξους επιχειρηματίες.
Το AKEP είναι ένας επιταχυντής του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς καλλιεργεί επιχειρηματικές και απασχολησιμότητας κοινωνικές και τεχνικές δεξιότητες, με έμφαση στη μη τυπική εκμάθηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων για δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και όσους εμπλέκονται σε αυτούς (εκπαιδευτές επιχειρηματιών). Το όραμα της ΑΚΕΠ είναι η επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης μέχρι το 2030 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσω της καλλιέργειας επιχειρηματικής νοοτροπίας σε ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς στην Ευρώπη.
Η AKEP είναι ο εθνικός εταίρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (GEW) στην Ελλάδα από το 2008. Το ΑΚΕΠ είναι επίσης μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Έρευνας για την Επιχειρηματικότητα, του Δικτύου Entrepreneur Envoy, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αναπτυξιακής Έρευνας και Κατάρτισης και του Δικτύου Ευκλείδης.
İŞKUR Çarşamba Hizmet Merkezi Müdürlüğü
Η Διεύθυνση Εργασίας Çarşamba και του Τουρκικού Οργανισμού Απασχόλησης είναι δημόσιος φορέας που ιδρύθηκε στις 31.01.2019 και συνδέεται με την Επαρχιακή Διεύθυνση Εργασίας και Οργανισμού Απασχόλησης της επαρχίας Σαμψούντας και εκτελεί όλες τις δραστηριότητες μέσω της συνεργασίας με φορείς σε άλλες περιοχές της Σαμψούντας.
Παρέχει προγράμματα κατάρτισης στο χώρο εργασίας, προγράμματα κατάρτισης επιχειρηματικότητας, επαγγελματική συμβουλευτική και έργα στο πλαίσιο των ενεργών υπηρεσιών εργασίας, ώστε να μπορέσουν οι άνεργοι που ζουν στην τοπική περιοχή να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και ικανότητες για να συμμετάσχουν στην αγορά εργασίας και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εργοδοτών που οδηγούν στη μείωση των ποσοστών ανεργίας στην τοπική περιοχή, σε μακροπρόθεσμη διαδικασία. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τη Διεύθυνση Εργασίας της Çarşamba και τον Τουρκικό Οργανισμό Απασχόλησης συμβάλλουν στον έλεγχο των επιπτώσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού στην τοπική αγορά, δημιουργώντας καινοτόμες ευκαιρίες απασχόλησης που απευθύνονται στους ανέργους στην τοπική περιοχή, γεγονός που έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για τα άτομα αλλά και για τη δημόσια ευημερία. Επιπλέον, προσφέρουν τα προγράμματα που εφαρμόζονται για να βοηθήσουν τους εγγεγραμμένους στον οργανισμό ανέργους να ιδρύσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Επιπλέον, η Διεύθυνση Εργασίας της Çarşamba και ο Τουρκικός Οργανισμός Απασχόλησης συμβάλλουν στο μέλλον του Türkiye Business Council εφαρμόζοντας ενεργά προγράμματα για την αγορά εργασίας για το επάγγελμα, από την άλλη υποστηρίζοντας επιχειρήσεις και επαγγελματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον προσανατολισμό των ανθρώπων στην αγορά εργασίας.
Στο ίδρυμα που απασχολεί περίπου 3.500 άτομα κάθε χρόνο, πάνω από 1500 άτομα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης στην εργασία και περίπου 500 λαμβάνουν διάφορα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για να συμμετάσχουν στην αγορά εργασίας. Το ίδρυμα λειτουργεί σε περιοχή με πληθυσμό 280.000 κατοίκων με ιδιαίτερη σημασία στην απασχόληση των νέων. Όσον αφορά την ένταξη των NEET (νέοι που δεν βρίσκονται σε εκπαίδευση, απασχόληση ή κατάρτιση) βρίσκεται στην 9η θέση από τις 185 μονάδες που βρίσκονται στην Τουρκία. Το ίδρυμα κατέχει μεθοδολογία οργάνωσης για την ανάλυση των αναγκών και των εμποδίων στην αγορά εργασίας και την ανάπτυξη λύσεων αναγκών και εμποδίων μέσω διαφόρων έργων για το θέμα της απασχόλησης με τοπικούς εταίρους και εξωτερικούς φορείς.
Yaygın Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Derneği
Η Ένωση Μη Τυπικής Εκπαίδευσης και Εργασίας Νέων είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 στη Μούγλα. Ο σύλλογός μας πραγματοποιεί εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και έργα με αποστολή την παροχή νεανικής και εθελοντικής εργασίας σε μεγάλες μάζες, τη διάδοση της ευαισθητοποίησης για την κοινωνική ευθύνη και την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων μη τυπικής εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να εκλαϊκεύσουμε τη χρήση μεθόδων μη τυπικής εκπαίδευσης στις διαδικασίες προσωπικής τους ανάπτυξης.