Geleceğinize Bugünden Güç Katın
Digenyou projesinin e-öğrenme kurslarına erişimi artırmak, gençler arasında dijital girişimciliği teşvik etmek, sosyal içermeyi teşvik etmek, profesyonel ortama erişimi iyileştirmek ve genç iş arayanlarla çalışan eğitim kuruluşlarının, sosyal hizmet uzmanlarının ve kariyer danışmanlarının rolünü güçlendirmek gibi bir dizi hedefi vardır. Ayrıca, eğitim dernekleri arasında işbirliğinin artırılması, genç iş arayanların ihtiyaçlarındaki farklılıkların ele alınması, eğitim yöntemleri ve araçlarında yeniliğin teşvik edilmesi ve sınırlı işgücü piyasası fırsatlarına yanıt olarak dijital okuryazarlık ve girişimciliğin güçlendirilmesine odaklanılmaktadır.
Bu hedefler, yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etmek ve insanları dijital çağ için donatmak gibi daha büyük bir amaçla tutarlıdır. Digenyou projesinde bu hedeflere ulaşmak için kullanılan bazı yöntem ve teknikler şunlardır
- Çeşitli öğrenme stillerine uyum sağlamak için çeşitlendirilmiş materyallerle kullanıcı dostu e-öğrenme platformları geliştirmek.
- Daha geniş bir kitlenin erişimine izin vermek için, çeşitli cihazlarla ve internet hızlarıyla uyumluluğu sağlamak.
- Kapsayıcı müfredat tasarımı oluşturmak, alaka düzeyini ve katılımı artırmak için gerçek dünyadan örnekler ve pratik uygulamalarla çeşitli geçmişlerini ve öğrenme tercihlerini göz önünde bulundurarak, yeterince temsil edilmeyen grupların ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına karşılık gelen modüller oluşturmayı içerir.
- Endüstriler ve işgücü piyasası aktörleri ile işbirliği, mevcut iş piyasası hakkında içgörü ve proje kapsamı yoluyla pratik deneyim sağlamak için işletmeler ve sektörlerle işbirliğini teşvik etmek.
Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği
Mozaik, 2010 yılında Türkiye'nin kuzeyinde yer alan Samsun'da kurulmuş kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Kuruluş amacı, yerelde yaşayan dezavantajlı grupların kültürel, mesleki ve sosyal alanlara entegrasyonunu sağlamak ve kadınlar, yaşlılar, engelliler, göçmenler ve mülteciler gibi dezavantajlı gruplar ile yerel ve bölgesel diğer gruplar arasındaki ilişkileri teşvik etmektir. Faaliyetlerimizde (yerel, bölgesel ve uluslararası girişimler/projeler) yer alan hedef grup, mesleki ve eğitim fırsatlarını tanıyabilecek bir modele sahip olmayan ve toplumla bütünleşmelerini engelleyen farklı alanlardaki engelleri ortadan kaldırarak eğitim ve iş hayatında başarılı olmak için yönlendirmeye ihtiyaç duyan kişilerden oluşmaktadır. Kuruluşumuzun amacı, çalıştığımız hedef grubun daha iyi mesleki eğitim ve mesleki fırsatlar için yeterliliklerini ve becerilerini geliştirmelerini sağlayan yeni yenilikçi kaynaklar geliştirmektir. Bu amaç kapsamında, özel yönlendirme ve yardıma ihtiyaç duyan gençlerin ihtiyaç ve beklentilerini göz önünde bulundurarak farklı kurslar, eğitimler ve danışmanlıklar sunuyoruz.
Ayrıca Mozaik, 2011 yılında ESC'de gönderen, ev sahibi ve koordinatör kuruluş olarak akredite olmuş ve 1 yıl boyunca Eurodesk Türkiye Temas noktası olmuştur. Eurodesk Temas noktası olarak, gençlere eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları hakkında bilgi sağlamak ve Avrupa faaliyetlerine katılımlarını sağlamak için bazı hizmetler sunuyoruz, bu hizmetler eğitimler ve destek hizmetleri düzenlemek, konferanslar, seminerler ve diğer etkinlikler düzenlemek, kaynakların basımı ve dağıtımı ve Gençlik Programı hakkında bilgi yaymaktan oluşmaktadır.
Mozaik bünyesinde barındırmaktadır:
- Dezavantajlı gençlere yönelik çalışmalarda geniş deneyime sahip personel,
- Yerel bölgedeki çeşitli alanlardan (eğitim, sosyal hizmetler, vb.) gönüllüler,
- Mozaik'in stratejik planlamasına dahil olmak için ortak ilgi ve motivasyona sahip ESC gönüllüleri.
Stratejik planlamamız doğrultusunda, kurumsal hedeflerimize daha iyi ve daha etkili bir şekilde ulaşmak, kurumsal misyon ve vizyonumuzun görünürlüğünü artırmak ve projelerde kalite standartlarını sağlamak için yerel ve bölgesel düzeyde STK'lar, kamu kurumları (belediyeler, valilik, rehberlik ve araştırma merkezi, halk eğitim merkezi vb), eğitim kurumları ve özel şirketlerle de işbirliği yapıyoruz. Projelerimizde yerel paydaşlarla güçlü işbirlikleri ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek/ sürdürerek, dezavantajlı grupların engellerine ve sorunlarına toplumun dikkatini çekmek, önleyici ve kalıcı çözümler için karar vericilerle işbirliği yapmak uzun vadeli hedefimizdir.
Hafelekar Unternehmensberatung Schober GmbH
Hafelekar (HAF) 2001 yılında kurulmuştur. Hafelekar, yönetim, sosyal ve eğitim bilimlerindeki uzmanlığı bir araya getirmektedir. Müşterileri ticari şirketler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve kamu sektöründeki müşterilerdir. Hafelekar temel olarak aşağıdaki iş kollarında faaliyet göstermektedir: Danışmanlık, Araştırma, Çalışmalar, Anketler, Değerlendirme, İnformal ve non-formal öğrenmenin doğrulanması, (ICT) eğitim modellerinin geliştirilmesi, Müfredat tasarımı, Eğitim ihtiyaçlarının analizi, Mesleki yönlendirme, Kariyer rehberliği, Süreç Yönetimi, AB destekli projeler. Niteliksel sosyal araştırma alanında Innsbruck Üniversitesi (Bilgi Organizasyonu Bölümü) ile yakın bir işbirliği mevcuttur. Hafelekar ayrıca Avusturya'daki diğer Uygulamalı Üniversiteler ile de işbirliği yapmaktadır. Ayrıca Hafelekar, mesleki eğitim ve öğretim ile ilgili kurum ve kuruluşlardan oluşan yoğun bir ağa entegre olmuştur. Hafelekar, üst düzey pedagojik deneyime sahip olduğumuz ve farklı E-öğrenme sistemleri geliştiren çeşitli projelerde işbirliği yaptığımız için dijital medya üretimi, uzaktan ve harmanlanmış öğrenme çözümleri konusunda çok deneyimlidir. Hafelekar, 4 çalışandan oluşan çekirdek ekibi (proje yöneticileri), yarı zamanlı arka ofis yöneticileri ve farklı projelerde çalışan yaklaşık 10 ila 15 serbest çalışanı ile çok esnek bir organizasyona sahiptir. Grubumuz bünyesinde yılda yaklaşık 100 yönetici ve yaklaşık 50 mesleki eğitmen yetiştiriyoruz; Avusturya'daki uygulamalı üniversitelerle işbirliği içinde 100 öğrenciyi daha eğitiyoruz.
Academy of Entrepreneurship Astiki Etaireia
Girişimcilik Akademisi (AKEP), birinci önceliği modern işgücü piyasasının yeni zorluklarını karşılamak olan, yenilikçi ve özgün bir karaktere sahip, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Atina'nın tarihi Eğitim Derneği “HFAISTOS” tarafından 2007 yılında kurulmuştur.
Amacı, ulusal ve Avrupa düzeyinde daha sağlıklı bir girişimcilik ortamı yaratmak ve yenilikçi girişimci fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençleri desteklemektir. AKEP'in ana hedefi, temel girişimcilik tutumunun geliştirilmesi ve gerekli bilginin gençlik girişimciliği ile ilgili kamu ve özel kuruluşlara aktarılmasıdır.
Bu nedenle AKEP, 2012 yılından bu yana Genç Girişimciler için Erasmus programının Yunanistan'daki aracı kuruluşlarından biridir. Bu program, 2009 yılından bu yana yeni girişimcilere veya girişimci adaylarına diğer Katılımcı Ülkelerde küçük işletmeler işleten deneyimli girişimcilerden bir şeyler öğrenme şansı veren bir sınır ötesi değişim programıdır. AKEP'in rolü, Yunan girişimcilerin Avrupa çapında yaygın girişimcilik öğrenme deneyimini kolaylaştırmak ve deneyimli ev sahibi girişimcileri yeni veya hevesli girişimcilerle buluşturmaktır.
AKEP, kamu ve özel kuruluşlar ve bunlarla ilgili herkes (girişimcilerin eğitmenleri) için girişimcilik becerilerinin yaygın öğrenimine odaklanarak girişimcilik ve istihdam edilebilirlik sosyal ve teknik becerilerini geliştirdiği için bir girişimcilik ekosistemi hızlandırıcısıdır. AKEP'in vizyonu, Avrupa'daki özel ve kamu kuruluşlarında girişimci bir zihniyetin geliştirilmesi yoluyla 2030 yılına kadar Küresel Sürdürülebilir Hedeflere en iyi şekilde ulaşmaktır.
AKEP, 2008 yılından bu yana Yunanistan'daki Küresel Girişimcilik Haftası'nın (GEW) ulusal ortağıdır. AKEP aynı zamanda Küresel Girişimcilik Araştırma Ağı, Girişimci Elçi ağı, Avrupa Kalkınma Araştırma ve Eğitim Birliği ve Euclid Ağı üyesidir.
İŞKUR Çarşamba Hizmet Merkezi Müdürlüğü
Çarşamba Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, 31.01.2019 tarihinde kurulmuş olup Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı ve tüm faaliyetlerini Samsun'un diğer ilçelerindeki kurumlarla işbirliği yaparak yürüten bir kamu kurumudur.
Aktif işgücü hizmetleri kapsamında işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları, meslek danışmanlığı ve projeler ile yerelde yaşayan işsizlerin yeni beceri ve yetkinlikler kazanarak işgücü piyasasına dâhil olmalarını ve işverenlerin taleplerini karşılamalarını sağlayarak uzun vadede yerelde işsizlik oranlarının düşmesine öncülük etmektedir. Çarşamba Çalışma Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan hizmetler, dijital dönüşümün yerel piyasadaki etkilerinin kontrol altına alınmasına, yerelde işsizlere yönelik yenilikçi iş fırsatlarının yaratılmasına katkı sağlamaktadır ki bu sadece bireyler için değil kamu refahı için de büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, kuruma kayıtlı işsizlerin kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak için uygulanan programlar sunmaktadır. Ayrıca Çarşamba Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, bir yandan mesleğe yönelik aktif işgücü piyasası programları uygulayarak, diğer yandan kişileri işgücü piyasasına yönlendirmek için iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri vererek Türkiye İş Kurumu'nun geleceğine katkı sağlamaktadır.
Her yıl yaklaşık 3.500 kişiyi istihdam eden kurumda, 1500'ün üzerinde kişi İşbaşı Eğitim Programlarına katılmakta ve yaklaşık 500 kişi de işgücü piyasasına katılmak için çeşitli mesleki eğitim programları almaktadır. Kurum, gençlerin istihdamına özel önem veren 280.000 nüfuslu bir ilçede faaliyet göstermektedir. NEET'in (eğitimde, istihdamda veya öğretimde olmayan gençler) dahil edilmesi bakımından Türkiye'de bulunan 185 birim arasında 9. sırada yer almaktadır. Kurum, işgücü piyasasındaki ihtiyaçları ve engelleri analiz etmek ve yerel ortaklar ve dış paydaşlarla istihdam konusunda çeşitli projeler aracılığıyla ihtiyaçlara ve engellere çözümler geliştirmek için organizasyon metodolojisine sahiptir.
Yaygın Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Derneği
Yaygın Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Derneği 2013 yılında Muğla'da kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz, gençlik ve gönüllülük çalışmalarının geniş kitlelere ulaştırılması, sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaştırılması ve yenilikçi yaygın eğitim yöntemlerinin geliştirilmesi misyonu ile etkinlikler, eğitimler, seminerler ve projeler gerçekleştirmektedir. Amacımız gençlerin boş zamanlarını verimli geçirmelerini sağlamak ve kişisel gelişim süreçlerinde yaygın eğitim yöntemlerinin kullanımını yaygınlaştırmaktır.